אומפרדקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/05/2013 | 13:57 | מאת: מאי

היי ליאת, לאחר שבר ברגל קיבלתי מאורתופד קטאפלם ל15 יום. חזרתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי 15 יום נוספים ובנוסף על כך המליצה לקחת אומפרדקס בכל בוקר. אני חוששת ולא לוקחת את האומפרדקס בגלל תופעות לוואי נפוצות שכתובות בעלון לצרכן כגון: עצירות,שלשול,בחילות,כאבי בטן וראש,הקאה וגזים. בנוסף זה עלול לגרום לנפיחות ברגליים ובקרסוליים,סחרחורות,הפרעות שינה וכו'.. האם באמת חייב לקחת את זה או שאני יכולה להמשיך לקחת רק קטאפלם ולא להשתמש באומפרדקס? זה מלחיץ! תודה

מאי שלום, הטיפול באומפרדקס נועד כדי למנוע תופעות לוואי של קטפלאם. אם את בריאה וללא היסטוריה של כיבים במערכת העיכול, אין חובה לקחת אומפרדקס (דרך אגב, התרופה בדרך כלל נסבלת). אך מכיוון שאומפרדקס נרשם לך ע"י רופאה שמכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, התייעצי איתה לגבי חששותייך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות