צילום/פקס מרשם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/11/2011 | 12:46 | מאת: אלי

איפה כתוב/נאסר במפורש לספק תרופה, אלא עפי מרשם מקורי בלבד? מדוע שחולה יכתת רגליו לסניף קופח? ועוד בשעותיו הפתוחות, כדי לקבל את המרשם ואח"כ בית מרקחת סגור? מדוע שלא יקבל זאת במייל או בפקס למקום המצאו? האם קופח/רופא רשאי לפקסס לבית מרקחת למשל? האם יש שינוי גמיש לאחרונה? האם בית מרקחת לא יכול ברישומי מחשב למנוע מסירה כפולה של אותה התרופה ? הרי התרופה שמית

07/11/2011 | 12:47 | מאת: אלי

למשל רשת בתי מרקחת יכולה לעשות כן. או שניתן להחתים את החולה על הצהרה לגבי תרופות מסוכנות מאד וכו''

07/11/2011 | 15:02 | מאת: שני כרמי

אלי שלום. לא מדובר כאן בעניין "חוקי" אלא בעניין מנהלתי של קופות החולים. קופות החולים הן אלה שדורשות מבתי המרקחת הפרטיים והרשתות לנפק תרופות רק כנגד מרשמי מקור. המטרה היא כמובן, מניעת ניפוק כפול. במקרים מסוימים, הקופות אכן מאפשרות ניפוק לפי צילום (למשל- קופ"ח מאוחדת), מפני שהמרשמים הם ממוחשבים והקופה יכולה לעקוב אחר ניפוקם "און ליין". חלק מהקופות מפתחות כעת ממשקים שבהם כלל הניפוק יהיה ממוחשב, ללא "ניירות" כלל. זה, מן הסתם, ייקח זמן מה עד שיכנס לכלל הקופות וכלל הניפוקים. בינתיים, כולנו קצת "מטורטרים". סבלנות...

מנהל פורום תרופות ורוקחות