מיקרואדינומה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/05/2013 | 12:40 | מאת: אוסנת

גב' ליאת איבגי שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות ברשותך שמי אוסנת אני בת 44 אני מטופלת בקבוטרים מזה כ-18 שנה כמובן שקודם קראו לזה בשמות שונים כמו דוסטינוקס ואחרים. האם לכדורים הנ"ל יש השלכות או תופעות בטווח ארוך? אם כן מה הן? והאם ניתן להמיר טיפול זה בטיפול טבעי אחר? אני מניחה שזהו טיפול שילווה אותנו בעצם לשנים או עד לבלות? האם הוכח שכשלא נוטלים התרופה והפרולקטין עולה כי הגידול גודל? אשמח מאד לתשובתך תודה רבה אוסנת

אסנת שלום, ישנם סיכונים פוטנציאליים לשימוש בדוסטינקס לטווח ארוך. מסיבה זו את אמורה להיות במעקב. הסיכונים העיקריים הם פיברוזיס של הריאה ופגיעה במסתמי הלב. יתכנו גם תופעות פסיכיאטריות. בנוסף לאלה, יש את תופעות הלוואי המפורטות בעלון, ושאינן תמיד תלויות באורך הטיפול. לגבי משך הטיפול, זה ייקבע ע"י רופא בהתאם לקליניקה שלך, מכיוון שלעיתים הורדת רמות הפרולקטין עשויה להקטין את הקוטר המיקרואדנומה. אני לא מכירה טיפולים טבעיים לבעיה זו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות