רגישות לאדוויל ואופטלגין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/04/2013 | 21:05 | מאת: נעמה

האם יש קשר בין התרופות? חולה שרגיש לאדוויל ואקמול לא עזר בהורדת חום שטיפס וטיפס, לקח אופטלגין וקיבל תגובה אלרגית זהה לזו של האדוויל- התנפחות בעיניים. האם יש קשר בין התרופות והאם ניתן להסיק מכך למה עוד אלרגי? מה לעשות במקרה של תגובה אלרגית כדי לא לרוץ למיון בכל פעם?

נעמה שלום, לא כל מי שאלרגי לאדוויל יהיה אלרגי גם לאופטלגין, אך ישנם אנשים שרגישים לשתי התרופות (אין ביניהן קשר מבני, אך יש אלמנטים מסוימים במנגנון הפעולה שלהן, שהם דומים). בדרך כלל, מי שאלרגי לאדוויל, רצוי שיימנע משימוש בתרופות אחרות מנוגדי הדלקת מבלי להתייעץ עם רופא כי תתכן אלרגיה גם להם. הטיפול בתגובה אלרגית תלוי בחומרתה. במקרים מסוימים ניתן לטפל באנטיהיסטמינים או סטרואידים, ובמקרים מסוימים נדרשת פניה למיון. כדי לדעת מה מתאים לך, התייעצי עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות