דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/04/2013 | 23:00 | מאת: :)

שלום, יש לי דלקת חנכיים כבר תקופה ארוכה בשל אי טיפול, איזה משחת שיניים/מי פה/טיפול כלשהו מומלץ?

שלום, קודם כל, ללכת לרופא שיניים ולקבל טיפול (ייתכן ויידרש טיפול אנטיביוטי או שטיפות מיוחדות) וגם לשיננית לניקוי שיניים. חשוב לצחצח שיניים במברשת רכה, לא ללחוץ על החניכיים, ולהקפיד על צחצוח יסודי במשך 2 דקות פעמיים ביום. ייתכן ורופא שיניים או שיננית ימליצו על שימוש בחוט או קיסמים דנטליים. משחת שיניים: דקפינול או ג'ינג'י לאסר. שטיפת פה: ג'נג'יג'ל שטיפה או דקפינול או ג'ינג'י-לאסר. ישנן שטיפות טיפוליות על בסיס חומר הנקרא כלורהקסידין, אך הן מוגבלות במשך השימוש שלהן, מחשש להכתמת השיניים. ישנן גם שטיפות פה שאינן רפואיות ונמכרות ביחד עם משחות השיניים הרגילות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות