ההבדל בין ליריקה וסימבלתה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/10/2011 | 18:04 | מאת: רותי

שלום רב רציתי לדעת מה ההבדל בין ליריקה לבין סימבלטה לגב מי שמוגדר כסובל מפיברומיאלגיה ,מתי עדיף לקחת ליריקה או לחילופין סימבלטה,ושאלה נוספת האם הסימבלתה נמצאת בסל התרופות ומוכרת בקופת חולים מכבי.? תודה וערב טוב רותי

31/10/2011 | 23:25 | מאת: שני כרמי

רותי שלום. שתי התרופות מותוות לטיפול בפיברומיאלגיה, אך הן פועלות במנגנונים שונים. הבחירה בטיפול התרופתי תעשה לפני מצבו הרפואי של החולה, לפי מצבי מחלה נלווים, לפי תרופות נוספות שנוסו או שניטלות במקביל ולפי המטרות הטיפוליות.ישנם פרוטוקולים מוסכמים לטיפול, אך בסופו של הדבר, ההחלטה בידי הרופא. סימבאלתה אמנם נכללת בסל התרופות, אך לא להתווית הטיפול בפיברומיאלגיה. כמובן, נדרשת המלצת רופא מומחה. אבדוק לך את ההיבט של השתתפות קופת החולים מחר וארשום לך.

01/11/2011 | 17:56 | מאת: רותי

תודה עבור התשובה,מחכה להמשך התשובה, ושאלה נוספת הסימבלטה נכללת באיזו התוויה??? ערב נעים רותי

מנהל פורום תרופות ורוקחות