כדור חליפי לאלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/10/2011 | 17:56 | מאת: י.צ

אבקש לדעת האם קיים כדור תחליפי נוסף לאלטרוקסין בנוסף לסינטרואיד . אם התשובה חיובית אזי איזה כדור מומלץ לקחת. כיום אני לוקח אלטרוקסין 100 מ"ג ליום . עוד אבקש לדעת האם לכדורים התחליפיים יש גם כן תופעות לוואי ומה לכגבי המצאות הטלק בסינטרואיד שלפי התגובות באתר עלולות לגרום לסרטן?

30/10/2011 | 21:28 | מאת: שני כרמי

שלום. אין בישראל תרופות חליפיות לאלטרוקסין הרשומות במאגר התרופות של משרד הבריאות. ישנם גופים שונים המייבאים חלופות גנריות לאלטרוקסין לפי אישורים מיוחדים (טפסי 29ג'). תצטרך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי חלופות אלו. לכל תרופה עשויות להיות תופעות לוואי. לא ניתן לצפות זאת. לגבי המצאות הטלק בטבליות- אני לא מצאתי מחקרים שמוכיחים את הקשר בין הטלק בטבליות לבין עליה בסיכון לסרטן, כך שלא אוכל לחוות דעה בנושא.

31/10/2011 | 13:10 | מאת: ניצה

נראה לי שלא המינון הוא שגורם לתופעות הלואי אלא ההרכב הכימי של התרופה..

מנהל פורום תרופות ורוקחות