מילוי קופסת תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/10/2011 | 09:37 | מאת: אסף

היי שני, אני לוקח באופן קבוע כדורים,על בסיס יומי. האם יש אפשרות לקנות מבתי המרקחת בארץ רק את הכדורים ולמלא לבד,במקום כל הקופסאות שמייצרים ? אם כן, איפה וכיצד ? אם לא, האם יש מדינה אחרת בעולם שעובדת בשיטה זו ? תודה רבה מראש:) אסף

27/10/2011 | 11:11 | מאת: שני כרמי

אסף שלום. אני יודעת שיש מדינות שבהם קיים שירות הניתן בבתי מרקחת ובו מסדרים את קופסאות התרופות לשבוע או חודש מראש, ללא האריזות המקוריות. בישראל זה בעייתי מבחינה חוקית, מפני שקיימת חובה לנפק את התרופות באריזתן המקורית ואם לא, אז חובה לציין על האריזה החלופית את פרטי התרופה המקורית (אצווה ותאריך תפוגה). הכוונה היא שהמטופל ידע מה מקור התרופה ואת התוקף שלה. כמו-כן, קיימת חובה לצרף לתרופה את העלון לצרכן. סיבות אלו, ודאי מקשות על ניפוק תרופות ללא אריזתן המקורית.

27/10/2011 | 11:52 | מאת: אסף

קודם כל תודה על התשובה המהירה שני :) את יודעת באיזו מדינות ניתן לקנות תרופות שדורשות מרשמים וגם תרופות שלא דורשות מרשמים בשקית,או ע"י מילוי הקופסא המקורית של הצרכן בבית המרקחת ? האם בארה"ב /מדינות מערכ אירופה זה המצב או שגם שם עובדים כמו בישראל ? תודה רבה :) אסף

מנהל פורום תרופות ורוקחות