בנזמיצין טופיקל ג'ל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/03/2013 | 20:01 | מאת: יוסי

לפני כשבוע וחצי רכשתי את התרופה מבית מרקחת, כאשר אמרו לי לחכות מספר דקות כדי שרוקחת תכין אותה. מרגע שקיבלתי את התרופה היא היתה כל הזמן בקירור, אבל משהו לא נראה לי בתרופה עוד מהרגע הראשון, התרופה לא היתה נראית בכלל כמו ג'ל, היא לא נמרחת בכלל על הגוף, היא יותר מרגישה כמו פילינג עם גרגירים לבנים שבכלל לא נספגים בעור והם מתקלפים והופכים למין כמו אבקה אחרי שהם מתייבשים בגוף. השאלה שלי היא האם כך אמורה להיות המשחה, כי לדעתי אין לה שום קשר להיותה ג'ל במצב שהיא עכשיו. האם הרוקחת הכינה את התרופה לא כמו שצריך? אני צריך לפנות לבית המרקחת בעניין? תודה מראש, יוסי.

יוסי שלום, באריזת התכשיר יש קופסא עם ג'ל ועוד בקבוקון אבקה. את האבקה ממיסים באלכוהול ומוסיפים בהדרגה לג'ל. בכל הכנה של בנזמיצין יהיו גרגירים כתוצאה מערבוב שני המרכיבים של התכשיר, אך התכשיר עצמו אמור להימרח על העור (לעיתים יש מראה מעט גרגירי, אך אין תחושה של פילינג). קשה לדעת אם הייתה בעיה בהכנה בלי לראות את התכשיר. כדאי שתיקח אותו לבית מרקחת שיסתכלו עליו. נסה לראות אם יש שינוי או שיפור במצב האקנה מאז שהתחלת בטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות