שאלה לגבי תרופה בהיריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/03/2013 | 23:06 | מאת: יעלה

שלום, מקווה שהשאלה מתאימה לפורום... אני בהיריון, שבוע 10. נאלצנו לשים על החתולה טיפות למניעת פרעושים (ראינו כמה שמסתובבים חיים עליה) בשם revolution (חומר פעיל selamectin). האם החומר מסוכן לי (או לעובר, כמובן)? האם עלי להמנע ממגע עם החתולה? עד מתי? (בעלי שם עליה את החומר, אני לא נגעתי בינתיים, אבל היא כל הזמן מנסה להתלטף...). תודה ומועדים לשמחה

יעלה שלום, לא ראיתי התייחסות בעלון המוצר לגבי נשים בהריון. אני מניחה שברגע שהחומר מתייבש על החתולה, אין בעיה שתבואי במגע איתה. אם את רוצה תשובה יותר חד משמעית, ניתן לפנות למרכזי ייעוץ מיוחדים המרכזים את כל המידע על שימוש בתכשירים רפואיים בהריון (ייעוץ טרטולוגי). חשוב להימנע ממגע עם הפרשות החתול, מחשש להימצאות טפיל בשם טוקסופלזמוסיס שמסוכן להיחשף אליו בהריון. ליאת

30/03/2013 | 18:00 | מאת: יעלה

מנהל פורום תרופות ורוקחות