מקסיבון 70 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/03/2013 | 16:33 | מאת: שרה

אני אישה כבת 70, ומזה שנים רבות מאוד (לפחות 10)אני מטופלת במקסיבון 70. אגב, עד עצם היום הזה אינני בטוחה כל כך מדוע אני מקבלת תרופה זאת, במהלך השנים התחלתי להתלונן על כאבים פיזיים בלתי פוסקים בכל הגוף (תחושה כמו התחלת שפעת), וקיימת נשירת שיער כמעט עד התקרחות, וכן גם כבדות בהליכה - גם ככה אני אישה שמנה, וישנה גם התגרדות ועוד.. אך מאחר ואני סומכת על הרופא שלי, אשר המשיך לתת לי תרופות - נגד כאבים, ולהרזיה וכו'... התחלתי קצת לדאוג, והחלטתי לקרוא בעיון את עלון התרופות, ופתאום גיליתי שכל התופעות שפירטתי לעיל, הופיעו בעלון גם של המוקסיבון, וגם בעלוני התרופות שאני מקבלת (גם כדורים להורדת כולסטרול). בשלב בראשון הפסקתי לקחת את המוקסיבון זה השבוע השני בלא ידיעת הרופא... בקיצור מה דעתכם, מה עלי לעשות? חג שמח, ותודה לתשובתכם והתייחסותכם.

שרה שלום, לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי ללא ידיעת הרופא המטפל. מומלץ ביותר להעלות שאלות ולדרוש הסברים לגבי הטיפול אותו את מקבלת. זו זכותך! בפרוטוקול הטיפול בתרופה זו לא נקבע משך טיפול אופטימלי, אך הרופא צריך לעשות הערכה מחודשת תקופתית של הצורך בהמשך טיפול. מצד שני, ישנם רופאים שטוענים שאחרי 5 שנים צריך להפסיק את הטיפול. דרך אגב, מקסיבון משמשת לטיפול באוסטיאופורוזיס. חג שמח, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות