מוקסיויט פורטה 500

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/03/2013 | 22:37 | מאת: ניצן

שלום! אתמול לקחתי כדור של מוקסיויט פורטה וכעבור שעה וחצי החלה לי תגובה אלרגית חריפה שכללה נימולים בפנים, התנפחות בלשון ופריחה מגרדת בכל הגוף. לפני חודש לקחתי מוקסיפן והכל היה תקין. למרות שהרוקח אמר לי שזה אותו כדור רק של חברה אחרת, מה יכול להיות המרכיב השונה שבגללו כל זה קרה? אשמח לקצה חוט.. אני מאוד רוצה לגלות למה אני אלרגית. תודה רבה! ניצן

ניצן שלום, אני מניחה שהפסקת את הטיפול ופנית לרופא למציאת טיפול חליפי. מבחינת חומר פעיל, מדובר באותה תרופה. ההבדל היחידי הוא במרכיבים הלא פעילים. רוב הסיכויים שאת אלרגית למרכיב הפעיל (amoxicillin), ממשפחת הפניצילינים. אלרגיה זו לא תמיד באה לידי ביטוי בחשיפה הראשונה לתרופה, ולעיתים מתרחשת רק בפעם השניה. כדי לדעת בדיוק למה את אלרגית, צריך לעשות בדיקות אלרגיה מיוחדות. עד שתעשי אותן, כדאי שתימנעי מתרופות ממשפחת הפניצילינים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות