יבלות , פטרת הציפורן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/03/2013 | 08:54 | מאת: רעות

-איזה משחות לטיפול ביבלות קיימות ,והאם צריך מרשם רופא בשביל לקנות אותן? -איזה תכשירים קיים לטיפול בייתי בפטרת הציפורן בשלב התחלתי של התפתחות פטרת הציפורן? אשמח אם תייעצי לי ותעני לשאלותי , תודה:-)

רעות שלום, אני יוצאת מנקודת הנחה שאת מתכוונת לעור יבש ונוקשה כשאת אומרת יבלת. אם בכך מדובר, הטיפול הוא בתכשירים על בסיס חומצה סליצילית, הגורמת לקילוף היבלת שכבה אחר שכבה. תכשירים ללא מרשם הם: salatac gel, ופלסטרים המכילים חומצה סליצילית. רופא יכול לרשום לך מרשם להכנה של משחה המכילה ריכוז גבוה יותר של חומצה סליצילית. לגבי פטרת ציפורניים, בהרבה מקרים יש צורך בטיפול הדורש מרשם. במקרה של רק אצבע אחת נגועה ושמדובר בפטריה שאינה מפושטת, ניתן להשתמש בתכשירים תרופתיים שאינם דורשים מרשם (מכילים חומר פעיל cicloporox), או בתכשירים שאינם רפואיים (אמ"רים או תכשירים טבעיים) כמו: טיפות מיקרוקליר, שמן עץ התה ועוד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות