ת"ל של זובירקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/03/2013 | 12:20 | מאת: איילת

שלום רב עקב התפרצות קשה של הרפס קיבלתי מהרופא 2000 מ"ג זובירקס ביום. לאחר יממה היו לי כאבים חזקים בעת מתן שתן וכאבו לי המותניים. שתיתי הרבה(מאוד)והתופעה חלפה. הפסקתי טיפול ושאלתי את הרופא בנידון, הוא אמר שאמשיך. אני ממשיכה ושותה המון, בשתן כללית שעשתה לי האחות לבקשתי יש עקבות דם בלבד. עדין אני מרגישה עקצוצים פה ושם וממשיכה טיפול.הייתי שמחה להפסיק את הטיפול אבל אני מפחדת שההרפס יתפרץ באכזריות רבה( היום זה רק היום השני וחצי לטיפול). אני קצת מודאגת, האם אפשר להיות רגועה ולסיים את החמישה ימים?

איילת שלום, תופעת לוואי של פגיעה כלייתית אינה נפוצה בטיפול דרך הפה בזובירקס, אך עדיין יכולה להתרחש. בין הסימנים המדאיגים: הפחתה או הפסקה של מתן שתן, ודם בשתן. המשיכי להקפיד על שתיה מרובה ושימי לב לסימנים מדאיגים. אם התופעה מחמירה או שיש הופעת סימפטומים חדשים (בחילות, בלבול, דימום) פני שוב לרופא. ליאת

03/10/2013 | 19:36 | מאת: אורח

כדורי הזובירקס יכולים להזיק לכליות. אבל מה לגביי המשחה,האם גם היא מזיקה לכליות?

מנהל פורום תרופות ורוקחות