לוסק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/03/2013 | 07:55 | מאת: מרינה

מה משמעות "מעכב בלתי הפיך" בתרופה. אני קיבלתי לוסק 3 חודשים. מה הקשר של הערה זו של התרופה לגבי המשך יצור החומצות ע"י הגוף שלי תודה מראש

מרינה שלום, הכוונה במעכב בלתי הפיך היא שברגע שהתרופה נקשרת לאתר הפעולה שלה, היא נשארת עליו ולא משתחררת. המשמעות של כך היא שגם אם התרופה נעלמת מהגוף תוך מספר שעות, מה שנקשר למשאבת הפרוטונים נשאר קשור אליה והיא לא תוכל לפעול. מכיוון שהגוף מפרק ומייצר מחדש משאבות אלה, אין השפעה לטווח רחוק. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות