כדורי מטרוג'יל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/01/2013 | 06:49 | מאת: יוליה

שלום. אני בת 33. בביקור אחרון אצל רופא הנשים הרופא רשם לי כדורי מטרוג'יל, 3 פעמים ביום למשך שבוע (וגם לבן זוגי). האם אסור ללכת לישון מיד ששותים את הכדור (אחרי האוכל כמובן) או שזה לא חשוב?זה מסוג הכדורים שאסור להיות במצב השכיבה אחרי הנטילה? פשוט אתמול בערב שתיתי את הכדור והלכתי לישון וכשהתעוררתי הרגשתי שכאילו הכדור תקוע בתוך הקיבה. תודה.

יוליה שלום, אין הנחיה לא לשכב אחרי נטילת הכדור. זוהי תרופה שיכולה לגרום למה שמוגדר כאי נוחות בטנית באחוזים די גבוהים, וזו כנראה הסיבה למה שהרגשת. אם נטילה במשך היום לא גרמה לתופעת לוואי זו, אולי כדאי שלא תקחי את הכדור מייד לפני השינה, אם זה מתאפשר. נטילה עם חלב או מזון יכולה להפחית את שיעור התופעה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות