ויטמינים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/01/2013 | 15:41 | מאת: נורית

שלום ליאת,לוקחת ויטמין קומפלקסB בהוראת נוירולוג. בינתיים ללא הקלה ממשית,אני די מיואשת לאחר שעברתי את כל התרופות האפשריות ,שום דבר לא הקל עלי ואפילו במעט,האם הקומפלקס מכיל B12. בכמות מספקת או שצריך לקחת בניפרד. אין חוסר ממשי 168. לפי קופת חולים כללית

נורית שלום, לא ציינת איזה קומפלקס B את נוטלת, אך לדעתי בכולם יש גם תוספת של B-12. לא ציינת באילו יחידות מידה מדדו את רמות הויטמין בבדיקת הדם, אך עושה רושם שיש לך חוסר. חוסר בויטמין B-12 יכול לנבוע מתזונה לקויה או מהפרעות ספיגה. אם מדובר בבעיית ספיגה, נטילת כדורים לבליעה המכילים את הויטמין לא תעזור לטפל בחוסר. במקרה כזה רצוי להשתמש בכדורי מציצה הנלקחים מתחת ללשון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות