טגרטול ודיאנה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/01/2013 | 00:48 | מאת: עינב

שלום ליאת, אני לוקחת טגרטול 800 מל והתחלתי לקחת גלולה למניעת הריון, דיאנה, האם ההשפעה של הגלולה לא מושלמת? האם אני מוגנת? הרופא יודע ואפילו דיברנו על הנושא אך עדיין באינטרנט מופיע שיש בעיה עם טגרטול וגלולות. הוא הציע מדבקות או טבעת ואז אמר שגם ככה הדיאנה חזקות ושאין בעיה לקחת דיאנה. יש לציין שבעבר לקחתי את השניים יחד אך לא למטרת מניעה ולכן פחות היה לי חשוב. בנוסף אני לוקחת גם ויפאקס ופנרגן כשצריך. עם הכדורים ההאלה לא ידוע לי שיש בעיה. כל אחד אומר משהו אחר, מבולבלת. אשמח לתשובה תודה

עינב שלום, טגרטול מפחיתה מיעילות גלולות למניעת הריון בכך שהיא מגבירה את קצב הפירוק של ההורמונים ע"י הכבד, וכך הרמות שלהם בדם אינן מספיקות כדי למנוע הריון. במצבים כאלה, הרופאים רושמים גלולות בעלות מינון גבוה יותר של הורמונים, כגון דיאנה. אי אפשר לומר לך בוודאות שתהיי מוגנת ב-100%, מכיוון שגם בנשים שלא נוטלות תרופות אחרות אין יעילות של 100% במניעת הריון. אין בעיה עם שאר התרופות שאת נוטלת. את יכולה לשתף בהתייעצות שלך גם את רופא הנשיםשלך וגם את הנוירולוג שלך. במקרים מסוימים אפשר להשתמש בהתקן תוך רחמי למניעת הריון (רק אם כבר יש לך ילדים). בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות