דנה חשוב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/01/2013 | 10:57 | מאת: .

שלום רב אם פרדינזון 15 מג יכול להעלות רמות של קראטנין בדם אפילו בלי קשר למינון וגם אם זה באחוז קטן אני מבקשת לדעת תודה

שלום, לפרדניזון אין השפעה על התפקוד הכלייתי (הכליות אחראיות להפרשת קריאטינין מהגוף ורמתו בדם מהווה מדד לפעילותן). במקרים נדירים של במינונים גבוהים וממושכים של פרדניזון יכולה להיות פגיעה בשריר. מכיוון שקריאטינין נוצר בשרירים, כשיש פגיעה בשריר כמות הקריאטינין שמשתחררת ממנו יכולה לעלות. מדובר בסבירות נמוכה מאוד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות