שיעול לאורך תקופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/01/2013 | 22:43 | מאת: אא

כבר כ-5 שבועות סובל משיעול שהחל כיבש, אח"כ הסתבך לדלקת ריאות וכרגע עדיין ממשיך.מאוד מציק רוב היום. הריאות נקיות כבר וסיימתי 5 ימים של קודיביס שאמנם הקל אך מאז שוב השיעול ליחתי ומפריע. ישנם הרבה סוגי סירופ אך מה באמת יעיל?? שמעתי על רוביטוסין שהומלץ אך אין להשיגו בארץ. אשמח מאוד להמלצה. תודה

שלום, הטיפול התרופתי בשיעול, הוא טיפול המספק הקלה סימפטומטית ולא ריפוי מלא. לכן, גם אחרי שסיימת את הטיפול בקודיביס אתה עדיין משתעל. קודיביס מדכא את רפלקס השיעול וכשלא משתעלים עלולה להצטבר ליחה (וזה יכול להסתבך לדלקת ריאות). לכן, כשמחפשים הקלה בשיעול חשוב לדאוג גם לכיוח כדי למנוע הצטברות ליחה. התכשיר רוביטוסין הוא מכייח ומקל על השיעול ואכן לא משווק בארץ כיום. ישנם שני תכשירים המקבילים לו ומשווקים בארץ: resyl ו- vitussin. תכשירים מכייחים נוספים: מוקוליט ו-reolin/rheunac. כמו-כן סירופים טבעיים על בסיס סמבוק שחור או תימין גם יכולים לעזור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות