פרוביוטיקה ושלשול חריף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/12/2012 | 08:33 | מאת: חיים

שלום, לאחר כריתת חלק מהמעי הימני בגלל גידול, סבלתי משלשולים חריפים, שנמשכו חודשים, לאחרונה התחלתי לקחת כמוסות פרוביוטיקה ובעיקבותם השלשול חדל. מדוע, כפי שכתבת, לא מומלץ לבעלי עבר כנ"ל לקחת פרובויוטיקה?? האם הנזק יעלה על התועלת?

חיים שלום, אנשים שעברו כריתה נרחבת של המעי הם בעלי סיכון מוגבר יותר לפתח זיהום סיסטמי בעקבות הטיפול הפרוביוטי. לכן, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לפני השימוש בפרוביוטיקה בסיטואציה זו, למרות שהתופעה יחסית נדירה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות