משחת EMLA לחסרי G6PD

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/12/2012 | 02:18 | מאת: גיא

שלום רב. אני חסר G6PD ועובר טיפולים להסרת שיער בלייזר, שכרוכים בכאבים. נאמר לי שלחסרי G6PD אסור להשתמש ב-EMLA ולכן השתמשתי במקום במשחת לידוקאין קרם 5% לאלחוש הכאב, שלא עזרה בכלום. בכל טיפול אני סובל מכאבים נוראיים. חיפשתי באינטרנט וראיתי במס' מקומות שכותבים שאין בעיה לחסרי G6PD להשתמש ב-EMLA. האם זה נכון?

19/12/2012 | 09:30 | מאת: barrrr

barrrr

גיא שלום, ברשימת התרופות האסורות לשימוש בחסרי G6PD, לא מצוינים החומרים הפעילים שיש בemla. היצרן מציין בעלון לצרכן שניתן להשתמש בתכשיר אך רק באישור רופא. כנראה שמדובר בסיבות היסטוריות (פעם רשימת התרופות האסורות הייתה מאוד ארוכה ועם השנים התקצרה ל-5 תרופות), אך עדיין צריך להתייעץ עם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות