ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/12/2012 | 20:18 | מאת: יושי

שלום רב, מזה כחודש נוטלת 20 מ"ג ציפרלקס. היום הבחנתי כי התרופה שניתנה לי בבית המרקחת היא של 10 מ"ג ולא של 20. האם ניתן ליטול 2 כדורי ציפרלקס 10 מ"ג במקום 1 של 20?

יושי שלום, מבחינה פרמקולוגית אין הבדל בין כדור של 20 מ"ג לבין 2 כדורים של 10 מ"ג הנלקחים ביחד. מכיוון שאתה נאלץ לקחת כמות כפולה, החפיסה תספיק לך רק לשבועיים וזה בעייתי. בנוסף, צריך להעמיד את בית המרקחת על טעותו (או את הרופא שרשם את המרשם, תלוי באיזה שלב נעשתה הטעות), כדי שטעות זו לא תישנה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות