אומפרדקס תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/12/2012 | 15:32 | מאת: ליטל

אני לוקחת מזה 3 שנים ויותר אומפרדקס 40 מ"ג שמתי לב שבתקופה האחרונה שנתיים שלוש התחלתי לסבול מגזים שאינם פתירים לפעמים אפילו עם כדור אנציפלמד. לפני מספר ימים שמתי לב שבהרכב התרופה יש 40 מ"ג לקטוז. בנוסף ברצוני לציין שאני רגישה ללקטוז של חלב וירקות ופירות ובהתאם לכך לא צורכת מוצרי חלב הייתכן שבגלל הכדור יש לי בעיית גזים שלפעמים היא ממש בלתינסבלת?

ליטל שלום, אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של אומפזול (החומר הפעיל באומפרדקס) היא גזים, ולכן ייתכן שתופעה זאת נובעת מהטיפול התרופתי. מצד שני, בגלל הרגישות ללקטוז, ייתכן והתופעה נובעת מהתזונה שלך. 40 מ"ג לקטוז זו כמות קטנה שלרוב לא עושה בעיות. מכיוון שבהרבה מקרים אין הצדקה לנטילה כ"כ ממושכת של אומפרדקס, אני ממליצה לגשת לרופא ולהתייעץ עימו לגבי הצורך להמשיך את הטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות