שלום ליאת - מחסור בתרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/11/2012 | 02:59 | מאת: אביאל

הנני סטודנט, מקבל טיפול "קבוע" באדרל לצורך לימודים 2*30 כדורים 30 מ"ג רגיל. בבית מרקחת שממנו אני רוכש את התרופה "שור-תל אביב" מלבד הסרבול בקבלת האישורים מטעם משרד הבריאות, יש מחסור קבוע של מלאי התרופה. לכן קורה שבפועל אינני מקבל טיפול כמעט חצי מהזמן. האם זה נכון שאפשר לרכוש את התרופה גם בסניפים של ניו-פארם?. ואם כן מהו ההליך ומה הסיכוי להתקל במצב של מחסור תמידי?

אביאל שלום, בניו-פארם ניתן להשיג תכשיר גנרי לאדרל (הרכב זהה של חומרים פעילים, אך בשם אחר). כדי לרכוש אותה בניו-פארם, אתה צריך טופס 29ג' מהרופא עבור הסניף בו אתה מעוניין לרכוש את התרופה. בדרך כלל, קבלת האישור ממשרד הבריאות היא מהירה (יש מעט הבדלים בין המחוזות השונים של משרד הבריאות). כרגע אין חוסר במלאי של התרופה, וניתן להזמינה על בסיס יומי, אך איני יכולה להתחייב שלא יהיה מחסור בעתיד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות