איך בדיוק פועלת התרופה קולוטאל...?!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/11/2012 | 08:52 | מאת: יוסי

שלום רב, אובחנתי כסובל מתסמונת המעי הרגיז,ונרשמה לי התרופה קולוטאל. ברצוני לדעת מהו מנגנון פעולתה,ואיך בדיוק קולוטאל פועלת ועוזרת לסובלים ממעי רגיז?! תודה רבה מאוד מראש.

28/11/2012 | 10:11 | מאת: יוסי

עוד שתי שאלות נוספות בנושא: 1.מהו השריר החלק במעי? 2.תוך כמה ימים,מושגת השפעתה האופטימאלית של תרופה זו? שוב,תודה רבה מאוד מראש.

יוסי שלום, התרופה קולוטאל (חומר פעיל mebeverine) היא תרופה נוגדת עוויתות הפועלת באופן ישיר על השריר החלק במעי וע"י כך מקילה סימפטומים של כאבי בטן עוויתיים ועצירות, המאפיינים את סינדרום המעי הרגיז. מנגנון הפעולה המלא אינו ידוע. בחתך של דופן המעי ניתן למצוא מס' שכבות, שלכל אחת תפקיד שונה בפעילות מערכת העיכול. אחת השכבות היא של שריר חלק (שריר לא רצוני,המופעל ע"י מערכת העצבים או ע"י גירוי ישיר במערכת העיכול). תפקידו היא לאפשר תנועתיות של תוכן המעי לכיוון פי הטבעת. במצבים מסוימים, ישנם כאבי בטן עוויתיים הנובעים גם כן משכבה זו. בדרך כלל, הטיפול נותן הקלה מהירה בסימפטומים, תוך ימים ספורים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות