לקיחת ציפרופלוקסצין בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/11/2012 | 23:51 | מאת: מור

שלום רב, רציתי לדעת מהם הסיכונים בלקיחת ציפרופלוקסצין (500 מ"ג) לטיפול בדלקת בדרכי השתן בזמן הריון? תודה רבה

מור שלום, ציפרופלוקסצין היא בקטגורית הריון C . כלומר, ניתנת לנשים הרות רק אם התועלת עולה על הסיכון, על-פי שיקול דעתו של הרופא. מצד אחד, חשוב מאוד לטפל בדלקת, מצד שני אין מספיק אינפורמציה על בעייתיות ספציפית של תרופה זו או על בטיחותה של התרופה. מכיוון שלא מבצעים ניסויים קליניים בנשים הרות, בהרבה מקרים מסתמכים על נתונים שהצטברו נקודתית מנשים שנטלו את התרופה בזמן הריון. מסיבה זו אי אפשר לומר בביטחון מלא שתרופות מסוימות הן בטוחות לגמרי לשימוש בהריון. את המידע הכי עדכני אפשר למצוא במרכזי הייעוץ הטרטוגני, שמרכזים נתונים מכל העולם.

מנהל פורום תרופות ורוקחות