תופעות לואי של סנתרואיד- תת פעילות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/11/2012 | 12:55 | מאת: אורית

שלום , התחלתי לקחת כדורי סנטרואיד (לתת בלוטת תריס) לפני כ- חודשיים הרופאה נתנה לי מינון של 2 כדורים בשבוע של 50 מ"ג בלבד . לאחר כחודש ירד במעט הבלוטה והוסיפה לי כדור שלישי כלומר 3 פעמים בשבוע . מאז שהוספתי את הכדור השלישי הבחנתי בתופעה שאני לא יודעת אם זה קשור יש לי עצירות קשה של 3 שבועות ועליתי במשקל ! לא מצליחה לפתור את הבעיה.... האם זה חלק מתופעת לוואי של הכדור סנטרואיד?

אורית שלום, התופעות שתיארת לא מאפיינות את הטיפול בתרופה זו. ייתכן ומדובר בסימפטומים של תת פעילות של בלוטת התריס. ייתכן ותצטרכי התאמת מינון ע"י הרופאה שלך. שימי לב, את התרופה צריך לקחת בבוקר עם מעט מים ועל קיבה ריקה- חצי שעה לפני אוכל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות