תרופות המכילות לקטוז,בנוסף לחומר הפעיל...?!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/11/2012 | 11:30 | מאת: יוסי

שלום, אני מאובחן,כבן אדם עם צליאק. מעולם לא עברתי בדיקה לרגישות ללקטוז,אבל...לאחר ששמתי לב,כי לאחר שתיית חלב,ו/או אכילת מוצרי חלב,אני סובל מכאבי בטן ותכיפות גבוהה להיכנס לשירותים - הבנתי כי כנראה;אני רגיש גם ללקטוז/מוצרי חלב בכלל. רשמו לי 2 כדורים (לא בשביל טיפול ברגישות ללקטוז),אשר מכילים ביחד כ200מ"ג לקטוז - בנוסף לחומר הפעיל,אשר מצוי בכדורים אילו. א.שאלתי היא:האם כמות זו של לקטוז (המצויים כחומר לא פעיל בכדורים הנ"ל),הינה משמעותית ביחס,לכמות הלקטוז,אשר מצויה בכוס חלב,או אכילת מוצרי חלב לדוגמא - ולכן מומלץ לי להפסיק ליטול כדורים אילו? ב.בכלל כמה לקטוז (במ"ג,או גרמים) מצוי בכוס חלב לדוגמא,ו/או בגבינות קשות לדוגמא? תודה רבה מאוד מראש.

יוסי שלום, כמות של 200 מ"ג לקטוז היא כמות יחסית זניחה ובכל מקרה זאת לא סיבה להפסיק טיפול שנרשם לך ע"י רופא. יש כמה אפשרויות להקל על תסמינים של חוסר סבילות ללקטוז. ניתן לצרוך מוצרי חלב ביחד עם מזונות נוספים, להשתמש בכדורים המכילים את האנזים לקטאז (האחראי לפירוק הלקטוז) או בכדורי פרוביוטיקה שגם מסייעים בפירוק הלקטוז. חלב וגלידה הם מוצרים עתירי לקטוז. גבינות קשות ובשלות מכילות מעט מאוד לקטוז. אני מצרפת לינק שמכיל מידע שיכול לעשות לך סדר בנושא:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3628303,00.html ליאת

19/11/2012 | 12:47 | מאת: יוסי

מנהל פורום תרופות ורוקחות