פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/11/2012 | 19:31 | מאת: נירה

שלום ליאת,היו לי פצעי פסוריאזיס שעברו לאחר טיפול ממושך .הפצעים נסגרו יפה רק נשארו לי כתמים חומים די גדולים על העור ,האם יש איזה שהיא משחה להבהיר אותם? .אפילו בקניה פרטית לא דרך הקופה תודה.

נירה שלום, רצוי "לשמן" את איזורי העור הבעייתיים ע"י מריחת קרמי לחות עשירים. זה גם יכול למנוע חזרה של הנגעים וגם לסייע לתהליך ההחלמה של העור. כדאי גם להימנע מלחשוף את איזורי הפיגמנטציה החומה לשמש. אמנם השמש מסייעת לטיפול בפסוריאזיס, אך היא עלולה לגרום לפיגמנטציה. ישנם קרמי הבהרה לאיזורים נרחבים (לדוג' clairial c-10). רצוי לנסות קודם על איזור קטן, ואם אין תגובה לא רצויה, אפשר להמשיך בטיפול. לאופציות נוספות, פני לרופא עור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות