מידזולם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2012 | 09:52 | מאת: חוה

היי, הייתי מבקשת לדעת מהן תופעות הלוואי של מידזולם בתינוקות וילדים ועד כמה נחשבת התרופה לבטוחה.

חוה שלום, מידזולם נחשבת לבטוחה בהשוואה לחומרי הרדמה אחרים. בפגים יש סיכון רב יותר לתופעות לוואי חמורות. ייתכנו תופעות לוואי חמורות כמו דיכוי נשימתי, ירידה בלחץ דם, ודיכוי לבבי, אך חולים שמקבלים תרופה זו נמצאים תחת ניטור של מדדים חיוניים. כדאי לציין, שהסיכוי לתופעות החמורות משמעותי יותר בשילוב עם חומרי הרדמה/הרגעה אחרים. תופעות לוואי אפשריות : ירידה במס' ועומק הנשימות, הפסקות נשימה, שינויים קלים בלחץ דם וקצב לב, שיהוקים, בחילה, הקאה, כאב באיזור הזרקה, הפרעות קצרות טווח בזיכרון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות