שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/11/2012 | 19:10 | מאת: דליה

שבוע טוב! כל בוקר לפני האוכל אני לוקחת 20 מ"ג לוסק (לטיפול בריפלוקס) . בשבועיים האחרונים התחלתי , בהתאם להוראת רופא,לקחת אחרי ארוחת הבוקר כדור גלוקופאז.' . בערב אחרי האוכל אני לוקחת עוד כדור גלוקופאז' (לטיפול בסוכרת 2) ) כמו כן אני לוקחת בערב(כבר כמה שנים) 2 כדורי לקסטיב וכדור מגנזיום. איך צריך להיות העיתוי של נטילת התרופות האלו על מנת שלא תהיה הפרעה בינהם? תודה! פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה

דליה שלום, בעיקרון אין בעיה אם תזמוני הנטילה של התרופות. לוסק נלקח כחצי שעה - שעה לפני אוכל. גלוקופאג' נלקח אחרי ארוחות. מגנזיום ומשלשלים נלקחים לפני השינה. 2 נקודות שכדאי לשים לב אליהן: מעל 4 שבועות שימוש בלוסק צריך לעשות הערכה מחודשת של הצורך בהמשך טיפול- ע"י הרופא המטפל. לא רצוי להשתמש במשלשלים כימיים לאורך זמן, בגלל התרגלות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות