elatrolet

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/10/2012 | 23:32 | מאת: אסף

שלום לכולם.. שמי אסף במקצועי אני נהג רכבי אבטחה, קיבלתי את הכדורים האלה לטיפול בכאבי ראש, השאלה שלי היא מתי אני צריך לקחת את הכדורים לפני שינה או שאני יכול לקחת אותם לפי סידור העבודה שלי (משמרת בוקר או משמרת לילה). כמובן שלאחר הכדורים אני צריך להימצא במנוחה 8 שעות. אשמח לקבל תשובות....

אסף שלום, בדר"כ הכדורים נלקחים בלילה מכיוון שהם מרדימים. מצד שני כדאי לקחת תרופות בזמנים קבועים, כדי לקבל יציבות של הרמות בדם ושל האפקט. כלומר, במקרה שלך יש בעיתיות מסוימת. אחרי כדור או שניים תוכל לדעת אם אכן אתה חווה את תופעת הלוואי של נמנום, וכך לדעת שאסור לך לקחת את הכדור לפני משמרת לילה. במצב של נימנום כתופעת לוואי יש שתי אופציות : לקחת את הכדור רק לפני שינה ( לפחות 8 שעות בין מנות) ולראות אם האפקט הרפואי לא נפגע, או להתייעץ עם רופא על תכשיר חלופי. אם הכדור לא מרדים אותך, והמשמרות קצרות, ויש לך מספיק שעות שינה לפני כל משמרת, תוכל לקחת את הכדור בזמנים קבועים בערב או בבוקר (תלוי מתי רוב המשמרות שלך). בעיה נוספת, יש גם תופעות לוואי של סחרחורות וראיה מטושטשת. במצב שתופעות לוואי אלה מתקיימות אין לקחת את הכדור לפני נהיגה. בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות