מינון רפאפן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/10/2012 | 13:37 | מאת: ענת

שלום, לידי בן ה-3 נמצא סטרפטוקוק Aבגרון קיבל טיפול ברפאפן פורטה (סירופ) 250mg/5cc פעמיים ביום 2.5cc הילד שוקל 15 ק"ג מהו המינון היומי המקובל לטיפול במקרה זה? תודה מראש

ענת שלום, כיום נמכר בארץ סירופ בשם pen-rafa המכיל את החומר הפעיל פניצילין V. המינון נקבע ע"י רופא. על-פי משרד הבריאות טווח המינונים המקובל לילדים השוקלים מתחת ל-25 קילו הוא בין 25 ל50 מ"ג לכל קילוגרם משקל ליום. את המנה היומית מחלקים למס' הפעמים שנותנים ביום (במקרה שלך, פעמיים ביום, מחלקים ב-2). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות