גמילה מרסיטל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/10/2012 | 23:24 | מאת: שולמית עוז

נטלתי במשך כ-4 שנים רסיטל.הרגשתי מעולה פרט להשמנה שמאוד מפריעה לי,וגם לא יכולתי לקבל שום תרופה בהיותי נוטלת רסיטל.לאחרונה הפסקתי את הרסיטל כבר שלושה שבועות כדי לקחת אטפן לטפל בדלקת בכתף.תופעות הלואי של הפסקת הרסיטל הם לא נסבלות.אנני רוצה לחזור לתרופה בתקוה להרזות. שאלתי כיצד ניתן לעזור לי בגמילה? וכמה זמן נמשכת גמילה כזאת. אני מציינת שהרופא נתן לי אלפרליד ואני חוששת לקחת שמא יחזרו אלי התופעות והגמילה ממנו תהיה קשה תודה על התשובה המהירה

שולמית שלום, לא מומלץ להפסיק טיפול אנטי-דיכאוני ממושך ללא התייעצות עם רופא ואם כן הוחלט להפסיק את הטיפול, עושים זאת בצורה הדרגתית, כדי להימנע מסימני הגמילה. סימני גמילה אמורים לעבור תוך מס' שבועות, אך אם חוזרים סימנים וסימפטומים של דיכאון, עלייך לחזור לרופא כדי לשקול להחזיר אותך לטיפול אנטי-דיכאוני. קיימים סוגים שונים של תכשירים בשוק, וחלקם פחות גורמים לעלייה במשקל. אלפרליד יכולה לסייע בסימפטומים של חרדה, חוסר שקט וחוסר שינה. אם את לוקחת אותה לפרק זמן קצר בלבד, את לא צריכה לחשוש מהתמכרות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות