היי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/10/2012 | 22:43 | מאת: ,

שלום לפי ניסיונך 1 האם ידוע לך איך מינון נמוך מאוד של 5 מג רטלין עוזר למבוגר עם הפרעות קשב קשות ,ולכמה שעות 2 ומינון גבוהה ללא תופעות לוואי לא עוזר אם לכול חולה יש מינון רק מדויק שפועל כמו שצריך תודה מראש

שלום, מינון ריטלין "נתפר" לאדם על פי צרכיו ועל פי תגובתו לטיפול. כך קורה שאנשים שונים במשקל דומה זקוקים למינונים שונים ושילדים לרוב צריכים מינון גבוה יותר ממבוגרים. התופעה שציינת נשמעת כביכול לא הגיונית, אך מכיוון שריטלין היא תרופה מעוררת ובכל זאת נותנת אפקט מרגיע באנשים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לה בעצם אפקט פרדוקסלי. ייתכן ובמקרה שלך המינון הגבוה גורם להפעלת מסלולים נוספים במערכת העצבים שמפריעים לאפקט המיטיב (הרי מנגנון הפעולה לא ידוע בוודאות). אני לא חושבת שיש לכל אדם מינון אחד יעיל, אלא טווח מינונים יעיל. כנראה שאתה מאוד רגיש לטיפול זה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות