enaladex 5

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/10/2011 | 13:23 | מאת: ela

שלום יותר משנה אני צורכת את הכדור הנ"ל אני סכרתית ובעלת יתר ל.ד. לפני כמה חודשים עברתי ניתוח 4 מעקפים יותר מחודש אני משתעלת ללא הפסקה עם קשיים בנשימה, ממשיכה עם כל התרופות שלי כולל הנ"ל ונוספו לי כעת" roxo' מוקוליט, ן-4 פעמים ביום אנילציה ועדיין אין שום שינוי. שאלתי: האם ה-enaladex יכול "לתרום" לשיעול היתר? האם להחליף את הכדור? תודה אלה

16/10/2011 | 14:58 | מאת: שני כרמי

אלה שלום. באופן עקרוני, אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של אנלדקס (Enalapril) היא שיעול. השיעול הזה עלול להתחיל גם חודשים רבים מתחילת השימוש בתרופה ולא תמיד חולף מעצמו. יתכן והוא "תורם" לשיעול ממנו את סובלת, אך חובה על רופאייך לשלול אופציות נוספות הגורמות לשיעול, כגון- המצב הלבבי שלך, זיהום בדרכי הנשימה ועוד. במידה ונשללו כל האופציות האחרות, קיימת אפשרות שהרופאים יחליפו לך את הטיפול התרופתי ללחץ הדם, לתרופה ממשפחה אחרת שאינה גורמת לתופעה זו.

מנהל פורום תרופות ורוקחות