משך שימוש באומפרדקס קפליות 20 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/10/2012 | 18:03 | מאת: ראובן

עקב כאבי בטן חד פעמיים קבלתי מהרופא מרשם לאומפרדקס קפליות 20 מ"ג (וכדורים להרגעת הכאב מסוג פפברין 80 מ"ג). אחרי יומיים אני מרגיש הרבה יותר טוב ואין יותר כאבים. מינון האומפרדקס שנקבע ע"י הרופא היה 1*1 במשך 14 יום. שאלתי היא: 1. האם עלי להמשיך לקחת את האומפרדקס למשך כל התקופה או ניתן לקצר ? 2. אני עומד לעבור בדיקת (דם ושתן) כללית תקופתית שנתית. האם לבצע את הבדיקות אחרי גמר השימוש באומפרדקס או לשימוש בתרופה אין השפעה על תוצאות הבדיקה ? תודה על המענה המקצועי.

ראובן שלום, איני יודעת מה איבחן הרופא. בדר"כ לדלקת בוושט או לכיב קיבה/ תריסריון חשוב לסיים את הטיפול. במקרים אחרים אפשר להפסיק את הטיפול מוקדם יותר, אך תמיד כדאי להתייעץ עם הרופא הרושם. אופמרדקס מפריע רק לבדיקת מעבדה אחת- בדיקה לזיהוי חיידק בקיבה. לגבי שאר הבדיקות, אין בעיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות