שילוב כדורים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/10/2012 | 13:55 | מאת: אנה

שלום. אני בת 33. כבר שאלתי אותך לגבי זה,אך רציתי לברר משהו נוסף. יש לי נשירת שיער, קניתי כדורים "רוטס HR" של אלטמן. צריך לקחת אותם לפני השינה. לפני השינה אני לוחת גם כדור סמבאסטטין נגד כולסטרול וגלולה. ענית לי שאני יכולה לקחת את כולם ביחד. הויטמינים של הכדורים לשיער כוללים ויטמין C. האם זה מסתדר עם סמבסטאטין, הרי אני יודעת שאסור לשלב את הכדור הזה עם תפוזים. יצאתי מתוך הנחה שבמיץ תפוזים יש ויטמין C גם ולכן אסור לשלב אותו עם הכדור נגד כולסטרול. האם אפשר לשלב את הויטמין C(לשיער) יחד עם סמבאסטטין ולשתות אותם בו זמנית? תודה.

אנה שלום, אין בעיה ליטול סימבסטטין עם ויטמין C וגם לא עם תפוזים. הבעיה היא בנטילה עם אשכוליות, המכילות חומר שמעכב את פירוק התרופה וגורמת לעליה ברמות שלה בדם ולהגדלת הסיכון לתופעות לוואי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות