תינוק עם ריפלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/09/2012 | 10:25 | מאת: רוני

יש חשד שלבני בן ה- 7 חודשים יש ריפלקס. רופאת ילדים נתנה לו היום LOSEC 6 מ"ג ביום. איך אני נותנת לו את התרופה? אין התרופה עובדת? תודה על תשובתכם!

11/09/2012 | 10:29 | מאת: תיקון - ריפלוקס

רוני שלום, אפשר לתת 6 מ"ג של losec רק אם מכינים ממנו תרחיף במעבדה רוקחית. במידה ויש בידך תרחיף מוכן, דאגי לשמור אותו במקרר. את התרחיף יש לנער לפני השימוש. את המנה המדויקת את מודדת במזרק ונותנת כשעה לפני ארוחה פעם ביום. התרופה פועלת ע"י חסימה של הפרשת חומצה בתאי הקיבה. היא שייכת לקבוצת מעכבי משאבת פרוטונים, האחראית לייצור החומצה. אם תרצי להיכנס לעומק בכל הקשור למנגנון הפעולה, שלחי שאלה נוספת ואשמח לענות. ליאת

11/09/2012 | 13:08 | מאת: רוני

קודם כל תודה על תגובתך המהירה ורצינות התשובה. בית המרקחת מכין לי תרחיף בהתאם להוראות הרופאה. שאלות: א. הרופאה אמרה לתת אותו 10 דקות לפני הארוחה הראשונה. את אומרת שעה. יש לזכור שזה תינוק בן 7 חודשים. מה לעשות? הוא לא מצטיין בלהמתין לאוכל :-) ב. האם חייבים לתת לפני הארוחה הראשונה ביום?.. ג. אני רוצה לדעת האם הבנתי נכון - תרופה זו למעשה באה "רק" להקל על תסמונת הצרבת ולא מרפאה.מתי הריפלוקס חולף? עד מתי יקבל את התרופה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות