אכילת שום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/09/2012 | 14:06 | מאת: אנה

שלום, אני בת 33. שותה באופן כרוני כדורים לבלוטת התריס,כולסטרול וגלולות (אם המידע הזה רלוונטי).סובלת המון מפטריה בנרתיק. שמעתי שמאוד בריא לאכול שום,אבל אני לא רוצה לשתות את השום בכמוסות,אלא לאכול אותו חי בסלט. השאלה שלי בבקשה, מה הכמות היומית המומלצת של שום? האם 2 שייני שום בסלט כל יום זה יותר מדי או שהכמות המומלצת היא אחרת? והאם אפשר לאכול שום יום יום? תודה.

08/09/2012 | 20:01 | מאת: יסמין

אנה שלום אכן שום נחשב למאכל בריא כאשר החומר הפעיל בשום הוא האליצין. בעת כתישת שום נוצר החומר הפעיל אבל הוא נשמר רק כשעה.יש לקחת בחשבון שעיכול שום חי יכול לגרום לגירוי במערכת העיכול ולצרבת ולאלרגיות כגון פריחה בעור. ההמלצה היא לכן לשלב בין שום חי ושום מבושל (שהוא תורם יותר לעזרה בירידת כולסטרול). לשאלתך - הכמות המומלצת היא בין שן אחת לשתי שיני שום ביום.

מנהל פורום תרופות ורוקחות