התנפחות העור סביב לצפורני הידיים (שורף)

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/09/2012 | 15:08 | מאת: מור

ליאת שלום אני סובלת שנים מפטריות בציפורני הרגלים נסתי את מרב האופציות וזה לא עזר התייאשתי !ונמנעת לנעול סנדלים לפני חודש הופיע לי התנפחות העור סביב כמה מציפורני הידיים זה חם שורף וכואב , אנני יודעת מה לקחת , קראתי על הלק לוסיריל האם להתחיל לטפל בזה? האם הנפיחות קשורה לפטרייה שהתחילה בידיים ? מכוון שזה מפריע לי אסטטית האם כדי להתפתות ולעשות לייזר ? >חשובה לי דעתך בעניין , בבקשה לא להמליץ טיפול מהפה כי אני לא !!!!! תודה מור

מור שלום, התנפחות וכאב של העור מסביב לציפורניים מביעים על נוכחות זיהום. זיהום מסוג זה יכול להיות משני לפטרת הציפורן , אך גם יכול לנבוע מגורמים אחרים (מניקור, פציעה של העור אחרי גזיזת ציפורן, כסיסת ציפורניים וכו'). את מתארת בעיה מפושטת של זיהום פטרייתי ולכן אני ממליצה לראות רופא שיבדוק אם אין מחלת רקע שיכולה לגרום לכך,וכן שימליץ על טיפול יעיל (לוסריל שהזכרת היא תרופת מרשם). לגבי לייזר, עדויות ראשונות מצביעות על יעילות מסוימת, אך אין עדיין תוצאו חד משמעיות של מחקרים קליניים. קחי בחשבון, שלמרות התנגדותך, הטיפול בכדורים אנטיפטרייתיים הוא היעיל ביותר. בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות