נטילת וורמוקס בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/09/2012 | 20:46 | מאת: נטלי

שלום! אני בשבוע 35 להריוני וסובלת כבר שבועיים מתולעים לאחר שלקחתי כדור אחד של וורמוקס אחרי כמה ימים זה חזר שוב. הרופא הביא לי מינון של 6 כדורים בשלושה שבועות כל שבוע שתיים ברצף. אני מאד מתלבטת אם לשתות את התרופה וורמוקס האם זה משפיע על העובר? כי חלק אומרים שעדיף להמנע.. . אשמח לקבל תשובה!

נטלי שלום, וורמוקס. המכילה את החומר הפעיל mebendazole, שייכת לקטוגרית הריון C. המשמעות של זה היא שאין מספיק מידע לגבי בטיחותה בהריון, ושהשימוש בתרופה ייעשה רק אם התועלת עולה על הסיכון. מצד שני אין גם נתונים על נזקים. כמו-כן, ארגון הבריאות העולמי ממליץ להציע טיפול לנשים בהריון הסובלות מתולעים כדי למנוע סיבוכים נדירים. כמו שאת רואה, זה נושא מורכב, וההחלטה היא בידי הרופא. המינון של התרופה נקבע על פי סוג התולעת. במקרים מסוימים, מספיק לחזור על המנה הבודדת אחרי פרק זמן של שבועיים מהמנה הראשונה ולעיתים נדרש טיפול אינטנסיבי יותר. בררי אם רופאך, אם הטיפול הפחות אינטנסיבי עשוי להתאים לך. חשוב במהלך הטיפול להקפיד על כללי ההיגיינה ולשטוף ידיים לעיתים תכופות, בעיקר לפני ארוחות. מכיוון שמזון מגביר את מידת הספיגה של התרופה ממע' העיכול, נסי ליטול את התרופה על קיבה ריקה וכך כמות קטנה יותר ממנה תספג לדם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות