תחליף ליפיטור?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/08/2012 | 10:53 | מאת: חזי

שלום רב,נטלתי סינבקור 20 כ6שנים,ביקשתי מהרפא להחליף את הכדור לליפיטור,נאמר לי שבמכבי צריך אישור מיוחד לליפיטור,וקיבלתי כדור בשםליטורבה,ונאמר לי שזה אותו כדור בשם אחר,אבל מעיון בעלון,המרכיבים לא כולם דומים,והאזהרות בליטורבה כפולות ומכופלות מלליפיטור,שאלתי האים זה באמת אותו כדור,והאים השיקול במכבי הוא כלכלי בלבד ולא טובת הלקוחות.תודה.

31/08/2012 | 17:13 | מאת: ליאת איבגי

חזי שלום, ליפיטור וליטורבה מכילים את אותו חומר רפואי פעיל וליטורבה מאושרת כגנריקה של ליפיטור ע"י משרד הבריאות. הרכיבים הלא פעילים שמסייעים בייצור הטבליה וביציבותה עשויים להיות שונים. איני יכולה להתייחס לשיקולי מכבי כי איני נמנית עם קובעי המדיניות שם. מן הסתם, השיקול הכלכלי הוא חשוב אך לא יותר מטובת החולה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות