לוסריל לק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/08/2012 | 23:10 | מאת: דניאל

שלום! אני משתמשת בלוסריל לק כמעט חודשיים לשם טיפול בפטרייה בציפורן הרגל. במריחה האחרונה הבחנתי בכך שמצב הפטרייה החמיר ושטח הפנים שלה גדל. האם זה חלק מתהליך הריפוי? או שעלי להפסיק את השימוש בלק? יתכן שיש קשר לכך שבשבועיים האחרונים מרחתי על הלוסריל לק קוסמטי? תודה.

31/08/2012 | 10:00 | מאת: ליאת איבגי

דניאל שלום, ראשית, טיפול בפטרת בציפורני הבהונות דורש בין 9 ל-12 חודשי טיפול ורק אז אפשר להעריך את יעילות הטיפול. לא נתקלתי בתופעה של החמרה בפטרת בין תופעות הלוואי הידועות של התכשיר. תתכן תופעה של שינוי בצבע ובשבירות הציפורן במהלך הטיפול אך ייתכן וזה בגלל הפטרת עצמה ולאו דווקא בגלל התכשיר. לא מצאתי הייחסות לשימוש בלק קוסמטי, אך ייתכן ומפריע לטיפול, בעיקר אם נמרח מייד אחרי מריחת התכשיר הרפואי. הצעתי, להמנע משימוש בלק קוסמטי ולבדוק אם חל שיפור במצב הציפורן. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות