עזרה בשאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/08/2012 | 19:45 | מאת: שרון

גדי מאובחן כחולה תעוקת לב במאמץ. הוא מטופל בתכשיר Nitroglycerin ממשפחת הניטריטים, אולם כעת, לאחר נטילה ממושכת של התכשיר, אין הקלה בסימפטומים. א. מדוע לא יעזור לגדי ליטול כעת Isosorbide mononitrate מאותה המשפחה? _________ ______________________________________________________________ ב. תני דוגמא לתרופה היכולה לסייע לגדי בהתקף הנוכחי _________________________ תודה מראש

31/08/2012 | 09:33 | מאת: ליאת איבגי

שרון שלום, אם הבנתי נכון מדובר בחוסר תגובה לטיפול כרוני למניעת התקפי אנגינה פקטוריס ע"י תכשיר ממש' הניטרטים. אם זה המצב קיימות אופציות טיפוליות נוספות לטיפול במחלת לב איסכמית הכוללות : שינוי במינון התרופה הנוכחית ו/או הוספת תכשיר/ים נוספים. אם האנגינה הופכת ללא יציבה (כשהכאב הופך ללא צפוי) או במצב שתיארת, שהטיפול איבד מיעילותו, צריך לפנות לבירור רפואי. אם מדובר בטיפול אקוטי (טיפול מיידי בהתקף אנגינה) ע"י תכשיר תת לשוני שנלקח עפ"י ההנחיות ולא הביא להקלה, חייבים לפנות לטיפול רפואי. לגבי אופן הטיפול בתכשירים ממשפחת הניטרטים (לטיפול מניעתי) חשוב לדעת שבין המנה האחרונה של היום למנה הראשונה של היום למחרת צריך לחכות פרק זמן של 10-12 שעות. הסיבה לכך היא התפתחות עמידות לטיפול (המתבטא בחוסר תגובה). כדי להמנע מתופעה זאת חשוב לשמור על מרווח זמן שבו הגוף לא נחשף לניטראטים. איני יכולה לתת דוגמא לתרופה לטיפול בעת התקף שאינו מגיב לטיפול הקבוע, שכן במצב זה צריך לפנות לעזרה רפואית . ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות