טרקספין 300 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/08/2012 | 14:53 | מאת: מיכל לבין

שלום , הנני נוטלת טרקספין 300 מ"ג 3 פעמים ביום. מה הן תופעות הלוואי של התרופה?

28/08/2012 | 16:34 | מאת: ליאת איבגי

מיכל שלום, כמו לכל תרופה גם ל-trexapin יש פוטנציאל לתופעות לוואי. התופעות הנפוצות יותר הן: סחרחורת, ישנוניות, בלבול, הפרעות ראיה, בחילה והקאה, כאב בטן, עצירות או שלשול, כאבי בטן, הפרעות בריכוז ובדיבור, הפרעות בקואורדינציה, עצבנות, פריחה, רעד, ירידה ברמות נתרן בדם. תופעות נדירות: רגישות יתר המערבת איברי גוף שונים, פריחות חריפות המצריכות אשפוז, ירידה בספירות דם, תגובה אנפילקטית (תגובה אלרגית חריפה ומסכנת חיים), דכאון, דלקת כבד או לבלב. חשוב לציין שאלה תופעות לוואי נדירות ביותר, ושגם התופעות הנפוצות יותר לא מתרחשות באחוזים גבוהים. אזהרות נוספות: חשוב לציין בפני רופא שאת נוטלת כדור זה כדי להימנע מתגובות בין-תרופתיות עם תרופות אחרות שיירשמו לך, לתרופה פוטנציאל למומים מולדים אם ניטלת בזמן הריון. כל האמור לעיל כנראה נלקח בחשבון ע"י הרופא, שבסופו של דבר החליט שהתועלת עולה על הפוטנציאל לתופעות הלוואי. ליאת

29/08/2012 | 07:39 | מאת: מיכל לבין

הייתי לוקחת כעקרון גם טרקספין וגם קפרה. אני נמצאת לאחר שנה וחצי בלי התקפים עקב כך שעברתי ניתוח להסרת מוקד אפילפטי. את הקפרה כבר הורדתי בהדרגה ונשאר לי רק הטרקספין. בקרוב אוריד גם אותו. נכון לכרגע הנני נוטלת חומצה פולית לפני הריון. האם במצב שהנני נוטלת טרקספין בלבד אפשר להתחיל לנסות הריון?

מנהל פורום תרופות ורוקחות