כאבים עזים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/08/2012 | 11:25 | מאת: אתי

ליאת שלום לך, אני בת 40 מזה שלוש שנים עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה כתוצאה מפוליפים, מאז אחת לחודשיים יש לי כאבים חזקים שמתחילים מצידה הימני של הבטן ומתפשטים במהירות למתחת חזה ימני ושמאלי, כאבי תופת, הרגשה של חנק ולחץ אדיר באזור המעיים הרוחביות שום כדור לא עוזר זה התקף שנמשך זמן של כ- 40 דקות והתקף אחרון נמשך כ- 4 שעות בהפוגה של 3 דקות מאחד לשני עד לקבלת זריקת פפאברין, שאלתי מימה זה יכל להיות? ונודע לי כי אין יותר נרות פפאברין אז במה עלי לטפל אני מעדיפה נרות מאשר כדורי ספסמלגין. אודה לתשובתך למייל שלי תודה רבה לך, את עושה עבודת קודש.

28/08/2012 | 14:01 | מאת: ליאת איבגי

אתי שלום, משאלתך לא הבנתי אם אותם התקפים משויכים לבעיה בכיס המרה או שמדובר בבעיה חדשה. אם מדובר בבעיה חדשה חשוב לאבחן אותה ומהאבחנה ייגזר הטיפול המתאים. פתילות פפברין אכן חסרות בשוק כבר תקופה ממושכת, אך טבליות של פפברין קיימות במלאי (להבדיל מספסמלגין, הן אינן מכילות חומרים נוספים). אם את מעדיפה פתילות בלבד, לסוגים מסוימים של כאבים עוויתיים, פתילות וולטרן/אביטרן עשויות לעזור. אופציה נוספת, הכנה של פתילות פפברין בבית מרקחת עם מעבדת תרופות (לניופארם יש הסדר עם מעבדה כזאת). התרופות שציינתי הן תרופות מרשם, ויינתנו על פי שיקול דעתו של הרופא המטפל שמכיר את הרקע שלך. בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות