טיפול בסינוסיטיס- אוגמנטין ופרדניזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/08/2012 | 09:43 | מאת: סטלה

שלום, אני סובלת מזה כשבועיים מצינון קשה שלווה בכאבי גרון ועבורול קיבלתי מוקסיפן. התחלתי את השימוש במוקסיפן אולם לפני שלושה ימים החלו לי כאבים חזקים במצח ובאף, וכאב חד בעת התכופפות. פניתי לרופא שאיבחן סינוסיטיס והמליץ על שימוש בפרדניזון 20 מ"ג (כדור ליום למשך שלושה ימים) ובנוסף על אוגמנטין 875 מ"ג (כדור ל12 שעות) במשך שבוע. אציין כי ביום שישי משפחתי יוצאת להפלגה ארוכה וגורם הזמן מהווה כאן גורם מכריע. קצת חששתי מהחלפת האנטיביוטיקה (מוקסיפן לאוגמנטין)ומעירוב כל התרופות, האם מדובר בעירוב שהוא תקין? והאם בד"כ ארבעה ימים מספיקים לקבלת תחושת הקלה? תודה מראש!

28/08/2012 | 13:16 | מאת: ליאת איבגי

סטלה שלום, אין חשש מהחלפה בין שני סוגי האנטיביוטיקה. אוגמנטין מכילה בתוכה את המוקסיפן ועוד חומר נוסף שמגדיל את טווח היעילות של האנטיביוטיקה. השילוב עם פרדניזון הוא תקין, אך חשוב להקפיד ליטול את התרופות אחרי אוכל. כשהטיפול הוא נכון ומתאים יש סבירות גבוהה להקלה תוך ימים ספורים. נסיעה טובה, ליאת

28/08/2012 | 13:24 | מאת: סטלה

תודה רבה!!

מנהל פורום תרופות ורוקחות