אנטיביוטיקה וגלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/08/2012 | 00:26 | מאת: עדי

הי,אני בדיוק לוקחת אנטיביוטיקה בשםcefovit forte 500. ורציתי לשאול האם יש לזה השפעה על הגלולות שאני לוקחת,והאם גם לאחר שאני מסיימת את לקיחת האנטיביוטיקה יש לזה השפעה על הגלולות

28/08/2012 | 10:04 | מאת: ליאת איבגי

עדי שלום, אנטיביוטיקה מסוגים שונים עלולה להפחית יעילות של גלולות למניעת הריון, בעיקר מהסוג החדש, שבהן ריכוז ההורמונים נמוך יחסית. מומלץ להשתמש באמצעי מניעה נוסף במהלך הטיפול האנטיביוטי ובמשך שבוע מסיומו. ליאת

03/07/2013 | 18:50 | מאת: שולי

ומתי יעילות הגלולה חוזרת לתוקף? כלומר, אם לקחתי אנטיביוטיקה, וכמה ימים אחרי שסיימתי לקחת אותה סיימתי את חפיסת הגלולות, אני מוגנת שוב כרגיל מהיום הראשון של התחלת החפיסה הבאה? או שנאי צריכה שוב לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של קבלת המחזור? (כמו שעושים בהתחלה?)

מנהל פורום תרופות ורוקחות